STØLSTRIMMEN 2020

Ulvik
Ulvik Foto: Annlaug Brandstveit
OBS! Dette er stor vassføring mange plassar grunna nedbør og fortsatt snøsmelting. Vis stor aktsemd når du går.

I 2012 starta Ulvik Turlag opp med Stølstrimmen, tanken med stølstrimmen var å gjera fleire beviste på dei flotte turane me har rundt oss i Ulvik, samstundes auka kunnskapen om stølslivet. I samarbeid med Ulvik sogelag og Haugesenteret, sette turlaget ut 12 turbok- postkassar med informasjon frå sogelaget om stølane og eit dikt eller ein tekst frå Haugesenteret. Dette blei raskt eit populært tilbod bland bygdafolk og andre med tilknytning til bygde.

I 2020 legg turlaget opp til 20 stølspostar, alle stølar som er med har våre med tidlegare, nokon har våre ute nokre år mens andre har våre faste alle år.

Klyppekorta kan kjøpas hjå Coop Marked Ulvik, Joker Ulvik og Handelslaget (turistinformasjonen). Ein kan og kjøpa kort hjå Tursenteret til Bergen og Hordaland Turlag, i Marken.

For å oppnå deltakarpremie må ein besøka minimum 16 stølar. Born mellom 0-12 år må minimum besøka 6 stølar.

Nytt i år er:

• Me ynskjer at alle som kjøper støltrimkort skal levera desse inn. Dette er sjølv om du ikkje har oppnådd minstekravet. Desse korta vil vera med i ein eigen lodd-trekning på gåvekort (3stk.) med verdi på 200,-
  • Alle (born/vaksne) som klarar alle 20 stølane er med i hovudpremie-trekninga av eit (1) gåvekort på 5000,- frå VossEkta. (Dei får sjølvsagt deltakar-premie og)
Smittevern når ein nyttar våre turpost-kassar:- Last ned SjekkUt appen på telefonen, og nytt denne til innsjekk, og noter på kortet datoen du var på posten.(Nb! bruk vassfast-tusj)- Ynskjer du å klyppe/har ikkje app-telefon?Utfør handhygiene med t.d. antibac FØR OG ETTER KLYPP
Dalsete

Øvre Sveig
Øvre Sveig Foto: Steinar I. Bergo

ØVRE SVEIG

Stor vassføring i elva ein må krysse kan gjere det vanskeleg.

Vassdalane
Vassdalane Foto: Hilde Underdal
Ossete
Ossete Foto: Stig Heggstad

OSSETE

Me frarådar ferdsel hit i regnver eller rett etter store nedbørsmengder. Det er laga passasje i raset, men veldig blaut.

Øvstestølen
Øvstestølen Foto: Hilde Underdal